به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلویزیون یورونیوز؛ کشورهای اروپایی برای موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا آمادگی ندارند.
خبرنگار یورو نیوز از بروکسل گزارش داد : نمایندگان پارلمان اروپا میگویند کشورهای اروپایی برای مواجهه با همه گیری کرونا در مرحله جدید، به تجهیز خودشان به منابع مالی اضافی در بودجههای هفت سال آینده نیاز دارند.
نمایندگان پارلمان اروپا معتقدند افزایش منابع مالی کشورهای اروپایی در بخش بهداشت و سلامت این امکان را به این قاره خواهد داد که با هر تهدیدی که سلامت مردم را تهدید میکند، مقابله کنند.
یکی از مسئولان بخش سلامت اروپا گفت: ما خواهان تمرکز بیشتر سامانه بهداشت و سلامت و آماده سازی بیشتر آن برای مواجهه با بحرانهای آینده هستیم تا بتوانیم با بیماریهایی مانند سرطان به شکل بهتری مقابله بکنیم. ما خواهان حمایت بیشتر از دیجیتالی سازی بخش بهداشت و سلامت هستیم. همچنین بسیار مهم است که بتوانیم مشکل کمبود دارو را هم در اروپا رفع کنیم.
خبرنگار افزود: شیوع این بیماری همه گیر باعث شد بخشی از ضعفهای اتحادیه اروپا در بخش سلامت عمومی برملا شود. خدمات بخش سلامت و بهداشت عمومی در اروپا تنها از سوی دولتهای اروپایی ارائه میشود. به همین علت، نمایندگان پارلمان اروپا میگویند باید منابع مالی بیشتری به برنامه سلامت اتحادیه اروپا اختصاص داده شود. نمایندگان پارلمان اروپا خواهان تقویت برنامههایی مانند برنامه جلوگیری از بیماریها و توسعه و بهبود برنامه واکسیناسیون در این قاره هستند.
سارا سِرداس، یکی از نمایندگان پارلمان اروپا گفت: برنامه سلامت اتحادیه اروپا با هدف تقویت سلامت عمومی باید توسط دولتهای عضو اتحادیه اروپا و مقامات محلی و شهری اجرا شود. اجرای این برنامه از شیوع بیماریها جلوگیری خواهد کرد و به تقویت سلامت عمومی منجر خواهد شد.
خبرنگار گفت: در ماه سپتامبر، اورسلا فوندرلاین رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که وی موضوع بهداشت و سلامت عمومی را به یکی از اولویتهای اتحادیه اروپا تبدل خواهد کرد. وی قول داد نهادها و مؤسسات بخش سلامت را که در حال حاضر در اروپا فعال هستند، تقویت کند و مرکزی را برای تحقیقات پیشرفته در بخش بهداشت و سلامت ایجاد کند. البته هنوز مشخص نیست که این وعدهها چه زمانی عملی خواهد شد.
خبرنگار در پایان افزود: انتظار میرود پارلمان اروپا در ماه نوامبر درباره بودجه بخش سلامت قاره اروپا تصمیم گیری کند، اما کشورهای عضو اتحادیه اروپا از مدتها قبل، سهم خود را در بودجه سلامت اروپا به شکل قابل توجهی کاهش داده اند. نمایندگان پارلمان اروپا امیدوارند موج دوم شیوع ویروس کرونا باعث شود بار دیگر موضوع تقویت بخش سلامت و افزایش بودجه این بخش مورد توجه جدی دولتهای اروپایی قرار گیرد.